Så ökade de omsättningen med 25 miljoner – med smartare finansiering

Fakturaköp, kundcase
Capcito, 25 Januari
lastbil tanker
Entreprenören berättar hur Capcitos fakturaförsäljning skapade nya möjligheter att växa bolaget: "En klockren lösning för vår del".

Att driva företag med dålig likviditet är som att åka bil med en halvtom tank: man tvingas snåla med bränslet, och göra många stopp på vägen till målet. Detta var entreprenören Markus Mäkimaa länge smärtsamt medveten om.

Men sedan hans bolag MÄSAB Konsult Svealand AB, nyligen började sälja fakturor via Capcito har företaget kunnat gasa på för fullt. Omsättningen har växt från 6 till drygt 30 miljoner under det senaste året – mycket tack vare en starkare likviditet.

“Capcitos fakturaförsäljning är klockren för vår del. Man behöver inte gå och vänta på sina pengar, man kan istället placera dem snabbt och satsa på tillväxt,” säger Markus Mäkimaa, som tillsammans med medgrundaren Karl-Henrik Savgren Scott startade slamsugningsföretaget för att rena Stockholm från miljöskadliga ämnen.

“Fakturaförsäljning är klockren för vår del. Man behöver inte gå och vänta på sina pengar, man kan istället placera dem snabbt och satsa på tillväxt,”

Sälj er första faktura här — få betalt imorgon

Markus Mäkimaa säljer nästan alla bolagets fakturor mot en liten avgift, och det låter honom ligga steget före med utgifter och investera i företagets lastbilsflotta. Allt han behöver göra är att ladda upp fakturorna via Capcitos portal – sen är pengarna på kontot nästa dag.

“Att sälja fakturor handlar inte om att vara pressad ekonomiskt – utan om att skapa de bästa förutsättningarna att utvecklas och växa. Det har Capcito låtit oss göra,” säger Markus Mäkimaa.

Fakturasälj - Capcito

  • Få betalt idag istället för att vänta upp till 90 dagar
  • Schysst, individuell prissättning
  • Inga dolda avgifter
  • Automatisk bokföring och fakturasynkning  (om ni integrerar bokföringsprogram)
Capcito
25 Januari 2022