Fintech-utmanaren: Därför samarbetar vi med SEB

Finansiering
Sammy-Joe Akar, 16 November
Fredrik Ljungblad står emot en vägg
Allt fler banker väljer att ingå samarbeten med fintech-utmanare. Ett bra exempel är samarbetet mellan fintech-bolaget Capcito och banken SEB, som investerade i bolaget hösten 2017. Fredrik Ljungblad, Invest Manager på SEB Venture Capital säger: "Det är det bästa av båda världar. Capcito är ett ungt och framåtriktat bolag, med modern teknologi, som utmanar en etablerad bransch tillsammans med den tyngd, kompetens och varumärke som vi har hos på SEB."

Fredrik Ljungblad, Invest Manager på SEB Venture Capital har under sina 26 år på SEB haft varierande roller på storbanken. Mellan 2017 och 2019 arbetade han som segmentsansvarig för SME Segmentet i Sverige, med fokus på värdeerbjudandet för Sveriges företagare och att aktivt hitta förbättringsmöjligheter som skapar en enklare vardag för företagarna.

“Capcito utmanar det finansbranschen kommer från, men under mer ordnade former. Genom Capcitos digitala lösning kan vi följa hur företagets finansiella hjärta mår, eftersom vi kan följa bokföringen i realtid. Om kunden börjar få problem, finns en möjlighet att hjälpa dem snabbare”, säger Fredrik Ljungblad och fortsätter:

“Capcito erbjuder företag sunda krediter – till bra villkor. Vi står tryggt bakom deras service, produkter och priser. Vi har satt vårt varumärke på att Capcito är hela och rena – att det är kvalité”.

SEB:s delägande och samarbete verifierar att Capcito är hela och rena – att det är kvalitet

Undersökningar från SEB visar att fler och fler företagskunder vill befinna sig i digitala miljöer när de ansöker om krediter, gör betalningar, och för att se och göra transaktioner på smidigare sätt. Samarbetet mellan SEB och Capcito ger en bättre digital upplevelse för kunden.

“Capcito är ett ungt bolag med modern teknologi. Den tyngd och kompetens vi har på SEB gör att vi tillsammans kan utmana den etablerade finansbranschen. Genom vårt samarbete, får kunden det bästa av två världar”.

“Tillsammans kommer vi utveckla, förbättra och förenkla kreditprocessen för företagarna vilket skall leda till en enkelhet när det gäller att få tag i nödvändig likviditet”, avslutar Fredrik Ljungblad.

Michael Hansen, vd och grundare för Capcito tillägger:

“Med SEB som delägare och samarbetspartner får vi på Capcito den trygghet som behövs för att kunna utveckla våra erbjudanden, samtidigt som SEB kan samarbeta med de som förändrar branschen, istället för att konkurrera med dem. Tillsammans kan vi hjälpa fler företag”.

Sammy-Joe Akar
16 November 2021