Personlig service ger HRI Teknik finansiering på egna villkor

Kundcase
Tom Turula, 19 November
Andreas Holmqvist HRI Teknik
På industriföretaget HRI Teknik Consulting AB är ett starkt kassaflöde nyckeln till framgång. Ägaren Andreas Holmqvist berättar hur Capcitos digitala men samtidigt personliga finansieringstjänst underlättar verksamheten.

HRI Teknik Consulting AB förser industrijättar med högteknologiska komponenter. När företaget köper in större partier från Asien och Europa uppstår ett glapp i kassaflödet – och då behöver man rusta bolaget med finansiering.

Helsingborgsföretaget hade varit på jakt efter en lämplig partner att sälja fakturor till – och fick tipset om att testa Capcito. Ägaren Andreas Holmqvist säger att tjänsten har visat sig mer företagarvänlig än konkurrenternas.

“Det som skiljer Capcito ur mängden är den personliga servicen. Jag får alltid prata med samma kunniga personer som har full koll på mitt företag. Ringer jag upp ett storbolag hamnar jag längst bak i telefonkön, och kundtjänsten vet inte ens vem jag är,” säger Andreas, med erfarenhet från flera olika factoringbolag.

Testa Capcitos Fakturaköp här - inte bindande

Finansiering direkt i affärssystemet

För att automatisera finansieringen, har HRI Teknik kopplat upp bolagets affärssystem Fortnox med Capcitos tjänst. Den unika integrationen innebär att företagets fakturor uppdateras i realtid och att bokföringen av sålda fakturor sköts automatiskt – vilket sparar bolaget tid och möda.

“Teknikmässigt fungerar lösningen hur bra som helst. Alla våra fakturor synkas kontinuerligt, och vi kan få tillgång till finansiering med några knapptryck. Det är bara att klicka och välja vilka fakturor man vill sälja!”

Holmqvist tillägger: “Att frigöra kapital på direkten gör att vi har pengar på kontot precis när det behövs – vilket är särskilt viktigt under coronatider.”

4 fördelar med att säkra finansiering via Capcito

  1. Inga bindningstider eller dolda avgifter. Man betalar enbart ränta för den summa och tidsperiod som man lånar. Utöver det finns inga andra kostnader.
  2. Snabb och personlig service. Det går snabbt att nå en personlig support, via både telefon, e-post och chat.
  3. Inget krångel med bokföringen. Företagaren sparar tid och undviker krångel med administrationen genom att koppla upp sitt affärssystem och aktivera automatisk bokföring.
  4. Utbetalning inom 24 timmar. Vid godkänd ansökan görs utbetalningen direkt. Pengarna är ofta på kontot redan samma dag.
Tom Turula
19 November 2021