Månadens kollega: Robin Bertilsson

Månadens kollega: Robin Bertilsson

Av Sammy-Joe Akar - Jul 29, 2019

Av Sammy-Joe Akar

Jul 29, 2019

Här har vi honom, Robin Bobban Bertilsson, Capcitos Muhammed Ali. När han inte slipar på slag- och sparktekniker styr han upp vår grafiska utveckling. Robin är vår frontendutvecklare och sitter framförallt med det som syns utåt.

Hur gick det till när du började på Capcito och vad innebär din roll?

Jag jobbade tidigare ihop med Johan (en utvecklare på Capcito) på ett annat företag. Johan känner i sin tur Henrik (CTO på Capcito) sedan tidigare och blev på den vägen en del av Capcito. Även jag fick upp ögonen för Capcito – jag lockades mycket av att jobba på en startup med snabba svängar och mycket som händer. Jag hakade på Johan och gick till Capcito även jag.

Jag är utvecklare för den grafiska utvecklingen och sitter framförallt med det som syns, det vill säga frontend. Vi är idag tre utvecklare på plats på Capcito. Det är bara jag som sitter med frontend men vi jobbar överlag väldigt tight ihop. Vi har även konsulter som jobbar med utveckling från Bangkok.

Hur skulle du beskriva Capcito som arbetsplats?

Snabbväxande, sjukt kul och utmanande. Utmaningen handlar om att vi är väldigt nischade vilket ofta innebär att vi gör saker som aldrig tidigare gjorts. Är man den första som utför något gäller det helt klart att tänka till lite extra.

“Den enda röda tråden är morgonkaffet annars är det inte mycket som ser likadant ut från dag till dag”

- Robin Bertilsson, Developer

Berätta något om dig som vi inte vet om

Jag kallas för Bobban och har framförallt två huvudintressen: det ena är utveckling. Jag sitter med det även på min fritid i form av sidoprojekt.

Mitt andra stora intresse är thaiboxning. Träningsmängden varierar men jag försöker få till cirka fem pass i veckan. Jag har satt upp ett nyårslöfte om att jag ska gå min första match i år.

Har du några tips för att få jobb på en startup?

Mitt bästa tips är att verkligen visa att du är en driven person som inte bara vill gå till jobbet för att “du måste” utan för att du verkligen vill driva företaget framåt och tycker om att gå till jobbet. Det här tycker jag ska gälla på alla jobb, men på en startup är det extra viktigt att tro på det du och ditt team gör.

Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en framtida kollega?

Om jag utgår från en frontendutvecklar-kollega tycker jag att det är viktigt att personen på riktigt tycker att det är roligt med utveckling och allra helst ha det som hobby. Det kan såklart inte vara ett krav för att få jobbet, men jag har tidigare jobbat med andra som delar intresset och det har visat sig fungera väldigt bra.

En annan viktig del är att våga ta sig an utmaningar och att våga testa sig fram, att inte bara göra på det gamla vanliga sättet. Det gäller att reflektera mycket och tänka; “Vad händer om man gör på det här sättet istället?”. Jag anser att det blir bättre resultat om man vågar tänka så.

Mer om Capcito?