Månadens kollega: Joumana Bagdi

Månadens kollega: Joumana Bagdi

Av Sammy-Joe Akar - Jul 29, 2019

Av Sammy-Joe Akar

Jul 29, 2019

Månadens kollega är ingen annan än Joumana Bagdi. Joumana är Credit Manager hos oss på Capcito och har på kort tid lyckats sätta sin egen prägel på företaget.

Vill du berätta om vad din roll på Capcito innebär?

Jag är ansvarig för kreditbedömning och hela kreditprocessen från a till ö. Mitt jobb handlar om allt från att kreditbedöma och utveckla den processen till kravhantering, kredituppföljning och bygga upp kreditavdelningen. Jobbet är framförallt väldigt operativt men även strategiskt.

Du började på Capcito i augusti förra året. Minns du hur din första vecka var?

Det var lite kaos, fast på ett roligt sätt. Diskussionerna gick kors och tvärs men inga beslut fattades. Det var en väldigt intensiv vecka men det såg jag som positivt eftersom att jag var väldigt hungrig på kunskap. Jag upplevde första veckan som lite rörig men det var ju också just därför jag anställdes då jag tidigare jobbat mycket med processutveckling och varit med och satt upp nya avdelningar och roller. Sedan jag började har det verkligen hänt mycket och jag ser stora förbättringar i arbetsflödet. Det är oerhört viktigt att sätta upp bra rutiner, inte minst när vi anställer fler. På tal om att det var svårt med beslutsfattning i början har det skett stor förändring – idag finns fler mallar och andra verktyg för att lättare göra bedömning och därmed fatta beslut.

”Högt i tak, nytänkande och energi – jag får mycket energi av alla som jobbar här”

- Joumana Bagdi, Credit Manager

Vad är det bästa med Capcito-kontoret?

Läget gillar jag verkligen – det är väldigt centralt och skapar nästan lite Wall Street-känsla.

Berätta något om dig som vi vet om

Jag har tre barn i tonåren så det blir inget överflöd av fritid men när jag får det försöker jag komma bort från de siffror som jag dagligen sitter med i jobbet. Jag tycker om att jogga i naturen – det fyller på med energi och rensar hjärnan. Annars ser jag mig som ganska kulturell och gillar att gå på teater och konserter när tillfälle ges.

Hur skulle du beskriva teamet på Capcito?

Vi är ett jättehärligt blandat team – oftast skrattar vi, ibland sliter någon sitt hår men då finns alltid någon där för att hjälpa. Vi har en öppen miljö där vi diskuterar öppet och där ingen dömer någon annan. För att trivas i teamet tror jag att det är viktigt att dela våra värderingar – vi är inte en homogen grupp utan skiljer oss åt mycket men just värderingar känns viktigt att dela. Något annat som är viktigt är att kunna vara ödmjuk för sina egna misstag och att inhämta info från så många håll som möjligt när man ska fatta beslut.

Vilka är vi på Capcito?