Månadens kollega: Johan Svanborg

Månadens kollega: Johan Svanborg

Av Sammy-Joe Akar - Aug 2, 2019

Av Sammy-Joe Akar

Aug 2, 2019

Johan Svanborg är en av våra utvecklare här på Capcito med huvudfokus backend och integrationer. Förutom att Johan är en stjärna på backendutveckling, är han även en rockstjärna utanför jobbet (eller ja... nästan). Med stort intresse för musik, lirar han bas och jamar när han får möjlighet.

Johan, vad gjorde att du ville börja jobba på Capcito och vad innebär din roll?

Jag känner Henrik (CTO) sedan tidigare och via honom fick jag upp ögonen för Capcito. Jag tyckte att det lät som en spännande resa att hoppa på och trodde mycket på idén - en idé som jag även idag tror starkt på. Jag började på Capcito för ungefär ett år sedan och jobbar sedan dess som utvecklare. Mitt huvudfokus är backend och integrationer, men då vi är ett litet bolag blir det att jag sitter med lite allt möjligt och hjälper till där det behövs.

Vad är det bästa med Capcito-kontoret?

Jag skulle säga att det är svårt att hitta ett bättre läge. Jag trivs väldigt bra här och har tyckt om våren och sommaren mycket för alla AW:s på balkongen. Ett annat plus är att utvecklar-avdelningen är sitter i ett eget rum, vilket underlättar arbetet.

Berätta något om dig vi inte vet om

Jag har en son på 1,5 år vilket tar upp en hel del fritid, men jag försöker spela bas så ofta det går. Förutom musikintresset gillar jag att segla på sommaren och åka skidor på vintern. Jag har åkt Vasaloppet fem gånger och nu får vi se om det blir en sjätte gång i år.

"Capcito har en gemytlig och utmanande miljö med högt i tak och stark teamwork-känsla"

Hur ser en typisk fredag ut på Capcito?

Det blir en hel del AW:s på fredagar, inte minst när vi tillsatt en AW-kommitté.

Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en framtida kollega?

Jag tror att det är viktigt att gilla utmaningar, vilja jobba i grupp och växa med arbetsuppgifter.

Vilka är vi på Capcito?