Månadens kollega: Boel Rödin

Månadens kollega: Boel Rödin

Av Sammy-Joe Akar - Jul 30, 2019

Av Sammy-Joe Akar

Jul 30, 2019

Vi presenterar Stockholms gladaste norrlänning – enligt oss på Capcito i alla fall. Månadens kollega är ingen annan än Boel Rödin. Boel är vår Product Owner och har sedan snart ett år tillbaka förgyllt kontoret med hennes glada team-anda.

När började du jobba på Capcito och vad innebär din roll?

Jag började i början av juni förra året. Kortfattat ser jag till att det Capcito bygger är i linje med vad Capcito ska uppnå. Jag hanterar vår backlog för vad som ska utvecklas och ser till att prioritera och ta beslut om de önskemål som kommer från olika håll. Jag ser till att det som ska göras skapar ett värde och är i den riktning som Capcito är påväg.

Minns du hur din första vecka på Capcito var?

Ja, min första vecka var på det förra kontoret på Saltmätargatan. Det var ju lite kaos fast på ett bra sätt. Det var mycket som hände och jag märkte snabbt av startup-andan där det gick snabbt från beslut till faktisk produkt. Första veckan var det mycket att lära, inte minst för mig som inte jobbat med finans tidigare. Som tur var är kulturen väldigt hjälpsam på Capcito och jag fick den hjälp jag behövde och kunde fråga vem som helst utan att jag kände att jag störde. Ända sedan start har jag märkt hur alla på Capcito ställer upp för varandra.

”Hade beskrivit Capcito som myllrande för att det händer saker i alla hörn av kontoret. Det är väldigt bra stämning bland kollegorna, vi skrattar mycket och hjälper varandra genom dagen”

- Boel Rödin, QA

Vad är det bästa med Capcito-kontoret?

Placeringen! Jag tycker om att jobba i stan, ha nära till två linjer och ha tillgång till att enkelt kunna gå på AW eller smidigt åka hem efter jobbet.

Berätta något om dig som vi inte vet om

Jag har en segelbåt och tycker mycket om att segla och friluftsliv. Något annat som kan vara kul att veta, som kanske är lite otippat, är att jag är svensk mästare i knivmakeri.

Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en framtida kollega.

Jag tycker att det är viktigt med kommunikation – på Capcito går det snabbt och alla hjälper alla. Det är väldigt krossfunktionellt och det underlättar därför om man är lyhörd och kan kommunicera. Något som vore bra är om det är en person som inte är rädd för att göra sin röst hörd när det gäller nya tankar och idéer.

Mer om Capcito?