Handels-studenten Edward: Därför skippade jag storbolagen och kom till Capcito

Handels-studenten Edward: Därför skippade jag storbolagen och kom till Capcito

Av Sammy-Joe Akar - Aug 19, 2019

Av Sammy-Joe Akar

Aug 19, 2019

Edward Herslow har sedan årsskiftet spelat en viktig roll på Capcito. I kombination med hans sista termin på Handelshögskolan bestämde Edward sig att skippa jobben på storbolagen och söka större utmaningar – kort därefter började han på Capcito.

Edward kommer ursprungligen från Skåne, men flyttade till Stockholm för tre år sedan för att studera på Handelshögskolan. Han har under större del av sin tid på Handelshögskolan kombinerat både studier och jobb. Edward har även ett stort intresse för fotboll och jakt.

Berätta om din roll på Capcito.

“Spolar man tillbaka bandet lite sökte jag ett sommarjobb på Capcito. Beskrivningen var ganska luddig, men talade för att man skulle analysera den europeiska marknaden för kommande expansion. Jag hade precis kommit tillbaka från en utbytestermin och hade mycket tid över, så jag ringde Niklas (VD:n) och sa att jag ville jobba extra om behovet fanns”

“Jag gillade att fintech-branschen utmanade storbankerna. Det fanns en ny energi”

“Har man inte varit i kontakt med factoring tidigare är det svårt att förstå vad det innebär. Till en början fick jag sitta med små uppgifter för att kunna förstå vad saker och ting innebar. Jag hjälpte till där det behövdes och fick chansen arbeta med enskilda projekt”.

“Det som har varit bra med att jobba på Capcito är att man har fått vara med och påverka. Ingenting på Capcito har varit hugget i sten. Mitt arbete har varit flexibelt och anpassat efter behov i kombination med vad jag velat göra. Allt har varit möjligt”.

Så om du ska beskriva din titel?

“Praktikant låter kanske lite töntigt. Hade kanske sagt att jag är en allt-i-allo konsult. Arbetet har varit ganska varierande och jag har tyckt att det är skönt att det varit så”.

“Den här erfarenheten har varit otroligt häftig”

Vad fick dig att söka jobb på en startup?

“Beroende på utmaningar man är ute efter, söker man olika jobb. Jag har tidigare varit på två bolag som är stora och byråkratiska med tusentals anställda. Det kan kännas som att man hamnar i en del av ett maskineri där man inte kan vara med och påverka. På Capcito däremot, och generellt på startups, är beslutsprocessen mycket kortare. Jag kunde enkelt dela med mig av mina tankar till beslutsfattare och det uppmärksammades. Det fungerar inte riktigt likadant på storbolagen – man kan inte påverka på samma sätt”.

Vilka utmaningar stötte du på Capcito?

“Det var en utmaning till en början eftersom jag inte hade erfarenhet av factoring. Samt att förstå hur man kopplar upp sig till de olika systemen och vad Capcitos system faktiskt gör. Samtidigt anser jag inte att man behöver vara fullt insatt i allt kring produkterna för att kunna lösa vissa uppgifter. Mycket av det jag gjort har inte legat på tekniken bakom. För mig har inget på Capcito varit tråkigt eftersom ingen dag har varit den andra lik”.

“Capcito är liberalt och det är högt i tak”

Hur kommer din erfarenhet på Capcito hjälpa dig i framtiden?

“Min tid på Capcito har utvecklat och förbättrat mina problemlösningsförmågor. Oavsett var jag hamnar i framtiden har den här erfarenheten varit otroligt häftig. Om jag inte bara pratar framtid, har det varit jättekul att jobba här. Det kommer bli kul att se hur Capcito utvecklas”.

Varför skulle du rekommendera Capcito?

“Capcito som arbetsplats just för flexibiliteten som student. Om jag inte hade varit student hade jag också sagt flexibiliteten. Det är ingen som klockar dig vid halv nio på morgonen, utan du förväntas göra din grej. Det är frihet under ansvar helt enkelt och det skapar flexibilitet. Det har jag uppskattat väldigt mycket. Sen att medelåldern inte är så hög har även skapat en viss kultur. Typen av människor på Capcito gör att det har varit roligt. Vi hittar på roliga saker ihop och det är en härlig stämning”.

“Capcito som produkt skulle jag rekommendera eftersom att det är digitalt, snabbt, smidigt och man slipper att vänta ut långa processer. I och med att man integrerar sitt bokföringssystem går allt under en och samma plattform. Du är till exempel inne på Capcito via Visma och tvärtom. Allt är så integrerat med få och snabba steg. Det som är bra med Capcito är att det finns en flexibilitet. Om kunden skulle vilja ha det på ett specifikt sätt, är vi inte främmande att anpassa oss efter kunden. Vi tar hänsyn till kunden – till individen”.

Vill du veta mer om oss på Capcito?