Invoice discounting – apply directly online

 • Test your available amount (not binding)
 • Invoice discounting without hidden fees
 • No long term commitments
Try now

Borrow against your company's invoices

Vill du se hur mycket ditt företag kan belåna fakturor för? Koppla på ditt faktureringsprogram med 1-2 klick och få ett erbjudande direkt. Det kostar inget att testa och är inte bindande. Ansök om fakturabelåning med BankID när du är redo att komma igång.


Lånetiden är helt flexibel: du väljer själv hur länge företaget lånar, och betalar bara ränta för de dagar ditt företag belånar fakturorna. Capcitos fakturabelåning är helt utan dolda avgifter och bindningstider, låna helt enkelt så länge ditt företag behöver – så länge det finns aktuella fakturor att belåna.

Snabbt och flexibel

 • Välj lånetiden själv
 • Koppla på faktureringen med 1-2 klick
 • Ansök direkt med BankID

Inga dolda avgifter

 • Bara ränta som kostar
 • Flexibel lånetid
 • Betala bara när företaget lånar

Tryggt och säkert

 • Signering med BankID
 • Registrerade hos Finansinspektionen
 • Chatta med oss närsomhelst

Vad är räntan på fakturabelåning/belåna fakturor?

Räntan baseras på ditt företag, din aktuella fakturering och kreditvärdigheten på dina kunder. Systemet räknar automatiskt ut en ränta, som brukar landa på cirka 0,8%–2,8% per 30 dagar. Genom att analysera kundreskontran kan vi ett rättvist pris, istället för att bara ge ett erbjudande baserat på gamla bokslut (som bankerna och andra finansbolag brukar göra).

Vi tar inte ut några extra avgifter, det är bara räntan som kostar när du belånar fakturor. Och vi vill heller inte binda fast ditt företag i jobbiga avtal med bindningstider – du väljer själv hur länge företaget ska belåna fakturorna, och betalar bara ränta för dagarna du lånar. Svårare än så är det inte.

Du får dessutom ett erbjudande direkt, som uppdateras automatiskt när ditt företag växer: du behöver aldrig omförhandla.

 • Ränta 0,8%–2,8% per 30 dagar
 • Inga dolda avgifter
 • Flexibel lånetid

Schyssta villkor

Uppläggningsavgift

0 kr

Årsavgift

0 kr

Hanteringsavgift

0 kr

När får jag pengarna?

Det tar 1-2 minuter att koppla på faktureringen och få ett erbjudande, med utrymme och ränta på fakturabelåningen. När du väl är redo att komma signerar du med BankID och får besked inom några timmar. Så fort ansökan om att belåna fakturor har godkänts betalas pengarna ut till ditt bankkonto.

Belåna faktura pris

Att belåna fakturor via Capcitoär ett väldigt effektivt sätt att finansiera företaget, vi tar inte ut några avgifter förutom ränta, och binder inte upp dig på långa avtal med volymgarantier. Ditt företag betalar bara ränta för dagarna du lånar, och lånetiden är helt flexibel (så länge det finns aktuella fakturor så klart). Svårare än så är det inte!

Fakturabelåning/Belåna faktura – det enkla sättet att finansiera

De allra flesta företag har till och från behov av att låna pengar. Det behöver inte betyda att företaget går dåligt. Ett företag som upplever en kraftig och snabb försäljnings- eller produktionsökning går sannolikt mycket bra, men kan ha problem med likviditeten i ett expansionsläge. Kostnaderna ökar men intäkterna är baserade på tidigare produktionsnivå.

Ditt företag kan alltså behöva mer kapital för att kunna och investera och satsa på tillväxten. Då är fakturabelåning ett bra alternativ: det är flexibelt att belåna fakturor från Capcito – ditt företag kan helt enkelt ta in extra likviditet precis när det behövs, utan att betala onödiga avgifter eller fastna i jobbiga avtal med bindningstider och volymgarantier.

Fakturabelåning hos Capcito

Ett enkelt och smidigt sätt att lösa kreditproblem är att använda fakturabelåning hos Capcito. Den enkla principen är att företaget ges en checkkredit, där säkerheten är företagets utestående fakturor. Med fakturabelåning från Capcito är ditt företag fortfarande ägare till fakturan, vilket innebär att du har rätten att till exempel ge förlängd kredittid på fakturan. Det tillkommer inga avgifter vid fakturabelåning utan vi tar bara ut ränta för den tiden som du har haft pengarna på företagets konto. Det finns heller ingen begränsad lånetid utan du väljer själv hur länge du vill belåna fakturorna och när du vill göra det. Genom att använda vår fakturabelåning kommer du att kunna sänka dina finansieringskostnader.

Låneutrymme vid fakturabelåning

När du ansöker om kredit via fakturabelåning hos Capcito får du inom någon timme besked om hur vi värderar din kundreskontra. För att Capcito skall kunna värdera din kundreskontra och ditt kreditutrymme krävs att du använder dig av ett molnbaserat bokföringsprogram. Eftersom vi är anslutna till de flesta molnbokföringssystem kan vi på så sätt snabbt göra en värdering utifrån din bokföring och data från bland annat Bolagsverket och Skattemyndigheten. För varje framtida bokförd faktura ökar sedan ditt låneutrymme på fakturabelåningen, vilket innebär att vår tjänst fungerar precis som en checkkredit. Fakturabelåning ger dig det handlingsutrymme och den flexibilitet som kan behövas i ett företag.