Snabbare tillväxt med hjälp av Capcitos molnbaserade tjänster

Är ditt företag i tillväxtfas? Ofta behöver man likviditet för att kunna växa och utvecklas, och det kan i många fall vara en tung och tidskrävande process att försöka låna pengar.
Samtidigt kanske du brottas med dina kunders egna betalningsvillkor och utdragna betalningar. Men – det finns vägar att gå för att stärka ditt företags likviditet och det behöver faktiskt inte vara svårt. Är du dessutom redan uppkopplad till molnet blir processen ännu enklare.

Den största skillnaden mellan Capcito och andra faktureringsbolag är att tjänsten är hundra procent molnbaserad vilket resulterar i ett par fördelar för dig som företag:

  • Eftersom Capcito direkt kan koppla upp sig mot din redovisning så slipper du arbeta dig igenom en tung ansökningsprocess.
  • Capcito tittar på, och bedömer ditt låneutrymme, efter hur ditt företag mår idag, inte föregående år.
  • Genom ett klick kopplar Capcito upp sig mot din molnbaserade redovisningstjänst vilket innebär att du redan samma dag kan få besked om hur mycket du kan låna.

Att upprätthålla ett jämnt kassaflöde i företaget är en grundläggande förutsättning för tillväxt och för att kunna utvecklas. Det finns en rad olika anledningar till att likviditeten i ett företag kan bli obalanserad och en bidragande faktor kan som sagt vara sena betalningar från kunder. På Europanivå ser man denna problematik tydligt då hela 32 % av företag menar att snabbare betalningar från kunderna skulle möjliggöra en snabbare tillväxt. I undersökningen European Payment Report 2015, där 8979 företag från 29 Europeiska länder har medverkat, uppger 50% av de deltagande företagen att de blivit ombedda att acceptera längre betalningstider än vad de är bekväma med. Men det finns alltså hjälp att tillgå för att som företag, trots detta, kunna växa och utvecklas. Genom att, med Capcito, ta ett lån med dina fakturor som säkerhet, kan du ha likviditetsförstärkning på kontot redan samma dag. Jobbar du redan idag med molnbaserade redovisningstjänster, så kan Capcito direkt se hur ditt företag mår just nu och hela ansökningsprocessen minimeras därmed till ett klick eftersom allt redan finns lagrat sen tidigare. Det tar endast ett par minuter att ansöka och du får svar på direkten. Du bestämmer själv hur mycket du vill låna och dessutom kan du anpassa ditt lån efter månadssituation och behov. Så här gör du för att förbättra likviditeten med hjälp av Capcito:

1. På Capcito kopplar du på ditt företags faktureringsprogram – till exempel SoftOne, Wint, Billogram, Visma, Fortnox, e-conomic eller PE Accounting – med Capcito. Detta gör du enkelt med bara några klick här!
2. Capcitos algoritmer analyserar ditt företag och dina kundfakturor. Inom några sekunder presenteras din nya checkkredit på skärmen. Du väljer själv om och hur mycket företaget behöver låna därefter. Att bara ha checkkrediten som trygghet kostar ingenting.
3. När du lånar signerar du enkelt med BankID. Pengarna överförs via bankgiro inom ett dygn.

Så – istället för att lägga tid på möten, affärsplaner och manuell bokföring, kan du med Capcito koppla upp dig till ditt fakturerings- och bokföringsprogram och därigenom snabbt få ett svar om hur mycket du kan låna.

banner

Lycka till!

capproviders