Dags att skala upp verksamheten? Så här fixar du kassaflödet

En förutsättning för att kunna skala upp ditt företag är att ta kontroll över kassaflödet. Så här gör du:

Genom att planera ditt företags likviditet får du bra kontroll på att pengarna inte tar slut, under verksamhetsåret, . För även om du under helåret har mer intäkter än utgifter, så kan det i praktiken bli så att bankkontot vid något tillfälle står helt tomt.


1.Börja med en bra planering

Ladda ned en mall och utgå därefter från din resultatbudget. Fyll i för hela året, följ upp varje månad, räkna med moms om du är momspliktig. Räkna lågt – det vill säga: utgå från de inbetalningar som du är säker på kommer in, räkna inte med avskrivningar och håll koll på hur lång kredittid du har på kund- och leverantörsfakturor. Detta kommer påverka när du får in dina pengar och behöver betala.


2. Testa ditt utrymme hos Capcito

Nu, när du vet vad ni har för behov kan du testa ditt låneutrymme hos Capcito på 30 sekunder. Det hjälper dig förstå hur ditt företag mår idag. Efter att ha planerat kommande in- och utbetalningar och fått kontroll över den budgeterade kassahållningen och betalningsströmmarna, kan du ställa dig frågan: “Hur ofta behöver mitt företag förstärka kassan?” Är det fyra gånger per år eller är det en gång i månaden? Genom Capcitos tjänst kan du skräddarsy dina egna behov för att upprätthålla ett jämnt kassaflöde.


3. Ta kontroll över kassaflödet

En stor fördel med att använda Capcitos tjänst är att den är 100 procent molnbaserad. Det innebär till exempel att du direkt kan koppla upp dig mot din redovisningsbyrå och därav slippa arbeta dig igenom en tung ansökningsprocess.

Capcito tittar på, och bedömer ditt låneutrymme, efter hur ditt företag mår idag, inte föregående år. På några få klick kopplar Capcito upp sig mot din molnbaserade redovisningstjänst, och du får ett låneutrymme på 30 sekunder.


Vi hjälper ditt företag växa!
Se ditt låneutrymme på 30 sekunder:
TESTA HÄR

 

Posted in Okategoriserade