Dags att skala upp verksamheten? Så tar du kontroll över ditt företags kassaflöde

Genom att planera ditt företags likviditet får du bra kontroll på att pengarna, under verksamhetsåret, faktiskt inte tar slut vid något tillfälle. För även om du under helåret har mer intäkter än utgifter, så kan det i praktiken bli så att bankkontot vid något tillfälle står helt tomt. Faktum är att en likviditetsplanering, givetvis gjord i ett tidigt skede där ni ser till att fylla eventuella “hål”, faktiskt är en förutsättning om ni, som företag, ska kunna växa och skala upp verksamheten. Så här går du tillväga för att – med hjälp av Capcitos molnbaserade tjänst, som bara genom ett par klick kan se hur ditt företag mår idag – få kontroll över ditt företags kassaflöde:

calculator-16809051.Börja med att göra en likviditetsplanering. Ladda ned en mall och utgå därefter från din resultatbudget. Fyll i för hela året, följ upp varje månad, räkna med moms om du är momspliktig, räkna lågt – det vill säga att du ska utgå från de inbetalningar som du är säker på kommer in, räkna inte med avskrivningar och håll koll på hur lång kredittid du har på kund- och leverantörsfakturor då detta kommer påverka när du får in dina pengar och behöver betala.

2.Nu, när du vet vad ni har för behov, kan du genom ett par klick låta Capcito förstå hur ditt företag mår idag och direkt få besked om hur mycket du kan belåna dina fakturor. Efter att ha planerat kommande in- och utbetalningar och fått kontroll över den budgeterade kassahållningen och betalningsströmmarna, kan du ställa dig frågan: “Hur ofta behöver mitt företag förstärka kassan?” Är det fyra gånger per år eller är det en gång i månaden? Genom Capcitos tjänst kan du skräddarsy dina egna behov för att upprätthålla ett jämnt kassaflöde.

3.Hur kan det vara så enkelt? En stor fördel med att använda Capcitos tjänst när du ska ta ett lån med dina fakturor som säkerhet, är att den är hundra procent molnbaserad, vilket till exempel innebär att du direkt kan koppla upp dig mot din redovisningsbyrå och därav slippa arbeta dig igenom en tung ansökningsprocess. Capcito tittar på, och bedömer ditt låneutrymme, efter hur ditt företag mår idag, inte föregående år, och bara genom ett klick kopplar Capcito upp sig mot din molnbaserade redovisningstjänst vilket innebär att du redan samma dag kan få besked om hur mycket du kan låna och därför direkt få likviditetsförstärkning på kontot

banner

Lycka till!capproviders