Trefaldig Di Gasell-vinnare: ”Vår nya checkkredit växer i samma takt som vi gör”

”Vi ville ha en modern form av finansiering, alltså – bättre villkor, bättre service, och så ville vi behålla kontrollen över våra kundrelationer”.

– Richard Hagander, CFO på Adsensus.

 

img_81051

Fler och fler företag övergår till molnbaserade redovisningstjänster, faktureringstjänster och finansieringslösningar – något som underlättar om man vill utvecklas och öka tillväxttakten. Ett tydligt exempel på ett företag som har anammat digitaliseringen av företagstjänster och övergått till att arbeta 100 procent molnbaserat är Adsensus – trefaldiga vinnare av Di:s Gasell pris – som har gått från traditionell factoring och bokföring, till molnbaserade tjänster innefattande finansieringsform och redovisningssystem.

Med ett högpresterande team har Adsensus ökat omsättningen från 4,4 Mkr 2012, till 16,2 Mkr 2016, vilket representerar en periodiserad årlig tillväxt på 38%. Vi har träffat Richard Hagander, CFO på företaget, för att ta reda på mer om hur deras situation såg ut innan och efter de bytte till molnet.

Adsensus är ett företag som är experter på försäljning och marknadsföring med verksamhet i Sverige och Danmark. Genom sitt affärssinne i kombination med att implementera smart och modern självfinansiering, har de på fyra år utan att ta in riskkapital, tredubblat sin omsättning. Richard Hagander, CFO på Adsensus, delar här med sig av sina tankar kring skiftet från traditionell factoring och bokföring till de molnbaserade tjänsterna Capcito och PE Accounting, och hur det påverkar deras affärer och potential.

banner

Varför bestämde ni er för att byta till Capcito?
– Vi ville ha en modern form av finansiering, alltså – bättre villkor, bättre service, och så ville vi behålla kontrollen över våra kundrelationer. Sen spelade även prissättningen in. Hos factoringbolaget var det oklart vad vi faktiskt betalade i slutändan då det var en mix av avgifter, ränta, hanteringsavgift på alla fakturor och limitavgift. Hos Capcito är det endast ränta och inget annat. Förutom den effektiva hanteringen, som sparar oss väsentliga administrationskostnader, har även själva finansieringen blivit billigare tack vare flexibiliteten i Capcitos låneupplägg. Samtidigt som vårt företag växer, så växer såklart även låneutrymmet och hos factoringbolaget behövde vi omförvandla limiten så fort bolaget växte. Hos Capcito växer låneutrymmet när faktureringen ökar. Alltså – vi kände att Capcito uppfyllde våra krav och de har levererat precis det vi sökt då det dessutom är oerhört smidigt. Jag gick bara in på Capcito och testade mitt låneutrymme och slapp därför långa ansökningsprocesser. Det kan du som läser också göra här. På bara 30 sekunder får du ett svar direkt på skärmen.

Vilka var utmaningarna med ert gamla factoringbolag, i form av en storbank?
Jag ser framför allt tre stora skillnader gentemot Capcito:

  • Tidskrävande att hantera bokföringsmässigt.
  • Gränssnittet var dåligt designat och användarovänligt. Capcito är intuitivt och enkelt att använda med de funktioner jag behöver.
  • Dålig och opersonlig service. Vi kände oss inte värdesatta som kund. Idag upplever vi motsatsen.

”Capcito fungerar som en checkkredit, men utan all administration och trögheten som associeras med banker”

Vad tycker ni är den största fördelen med Capcito gentemot traditionella finansieringsmetoder?
– Tryggheten, smidigheten och effektiviteten. Vi behåller kontrollen över våra kundrelationer. Har vi leverantörer som behöver förändra sin avbetalningsplan, kan vi erbjuda dem tid utan att kompromissa vår likviditet. För oss är detta extremt positivt. Capcito fungerar som en checkkredit, men utan all administration och trögheten som associeras med banker.

I dagsläget använder ni er utav den molnbaserade redovisningstjänsten PE Accounting – hur såg er redovisningslösning ut dessförinnan och varför bytte ni?
– Förut använde vi oss utav Fortnox och en äldre, lokal redovisningsbyrå. Vår erfarenhet utav den lokala redovisningsbyrån var att factoring, enligt dem, var associerat med mycket jobb och verifikat fram och tillbaka och därför helst inte ville arbeta med det. Vi var dessutom helt beroende av att byrån bokförde saker på rätt sätt, vilket till slut gjorde att det var svårt att lita på underlaget när det brast. Idag, när vi använder PE accounting, så ser vi en helt annan attityd och de erbjuder oss en tjänst som ger oss unik insikt i vårt eget bolag – dessutom realtidsuppdaterat.

Skulle du rekommendera molnbaserade tjänster till CFOs och bolag som ett bättre finansieringsalternativ än de traditionella kanalerna?
– Det har jag redan gjort. Jag kan varmt rekommendera Capcito och PE Accounting till alla företagare som söker ett bättre och smidigare finansieringsalternativ med personlig service från kompetenta och trevliga team.

Tack Richard!

banner

Anledningen till att moderna finansieringstjänster, som Capcito, har blivit så framgångsrika är till exempel för att du direkt kan koppla upp dig mot din redovisningsbyrå och därav slippa arbeta dig igenom en tung ansökningsprocess. Det vill säga att det går väldigt snabbt. Capcito tittar på, och bedömer ditt låneutrymme, efter hur ditt företag mår idag – inte föregående år, och bara genom ett klick kopplar Capcito upp sig mot din molnbaserade redovisningstjänst vilket innebär att du redan samma dag kan få besked om hur mycket du kan låna och därför få direkt likviditetsförstärkning på kontot.

 

capproviders